21.07.2022
Výběrové řízení kuchař / kuchařka

21.07.2022
NABÍDKA VOLNÉHO PRACOVNÍHO MÍSTA - Pracovník v sociálních službách

30.05.2022
V dubnu 2022 bylo Chráněné bydlení zahrnuto do projektu „Žijeme v komunitě fáze 1“, který je předkládán do Operačního programu Zaměstnanost+, dále jen OPZ. Realizace projektu spočívá v zajištění Chráněného bydlení Náchod, vzniklého Transformací Domova a byla zahájena podpisem protokolu o účelovém a časovém vymezení poskytnutého účelově vázaného příspěvku mezi KRÁLOVÉHRADECKÝM KRAJEM a DOMOVEM NA STŘÍBRNÉM VRCHU.

29.04.2022
NABÍDKA VOLNÉHO PRACOVNÍHO MÍSTA

17.03.2022
DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU plánuje Taneční akci Rytmus 2022 v termínu 15.9.2022.

17.03.2022
Velikonoční prodejní výstava se koná dne 9.4.2022 v čase 9,00 – 12,00 hodin; 13,00 – 15,00 hodin.

Info o canisterapii - p. SvobodováTisk článku  

 CITACE Z DOPISU CANISTERAPEUTKY p. LENKY SVOBODOVÉ..    

     Od mala jsem vyrůstala v rodině se psy. Po odmaturování na Střední rodinné škole v HK s praxí u mentálně postižených v Danetě, jsem odjela do Anglie jako au-pair. Po příjezdu domů jsem pracovala jako pečovatelka v Životě 90 a navštěvovala jsem staré lidi, o které jsem se starala. Po roce této práce se mi narodil syn, kterému teď bude 5 let. Přemýšlela jsem, co budu po mateřské dělat.
     Jelikož máme doma pejsky - zabýváme se chovem - přemýšlela jsem spíš o tom, jak do mého plánu začlenit i naše členy rodiny. Ta myšlenka, že budou od rána do odpoledne sami doma, mne moc neuspokojovala. Úplně náhodou jsem narazila na inzerát ohledně canisterapie neboli léčbě psem s možností získat certifikát, díky kterému bych mohla jako canisinstruktor pracovat na plný úvazek. 
     Jezdila jsem do Prahy na kurz, který trval půl roku. Obsahoval: výživu a krmení zvířat, biologické základy chování psa, etiku chovu zvířat, parazity psů, chov psů, anatomii aj. Dále pak vybrané problémy z obecné psychologie, vývojové psychologie člověka, sociální psychologie, psychosociální patologie, praktická manipulace a výchova psa. Kurz byl zakončen v červnu velmi náročnou, časově omezenou zkouškou - pro mě úspěšně. Svoji představu jsem měla, ale pejsků bylo málo. Pes může pracovat maximálně 2 hodiny denně, ale jestli na psovi vidím, že je třeba už po hodině unavený, končíme. Canisterapie je práce, která mě baví, ale musí bavit i moje pejsky.. Vše děláme hrou, odměnou...
     Chovám plemeno "border kolie" - je to plemeno, které se hodí na všechno.. Moje 3 "holky" jsou vychované v rodinném prostředí a jsou zvyklé na syna. Nejstarší je Smarti, které jsou tři roky a má zkoušku canisterapeutického psa. Prostřední fenka se jmenuje Exi. Je z Holandska a je to ještě puberťák - učí se. Té nejmladší jsou 4 měsíce a u ní se teprve uvidí, ale budeme ji směřovat na canisterapii. V létě jsem si jela do Brna pro labradorku Kiru, které je 5 let, je žluté barvy a je velmi oblíbená u klientů pro svoji příjemnou povahu. S borderkami se účastním výstav v Čechách i zahraničí, kde máme většinou úspěchy. Po zdravotní stránce jsou všechny v pořádku. Absolvujeme pouze pravidelné preventivní kontroly u svého veterináře MVDr. Ekra.
     Na canisterapii dojíždíme víc než tři měsíce do Domova důchodců do Přelouče. Vyšel o nás i článek s fotkou v místních novinách. Tato práce mě baví a naplňuje, psi to milují, klienti jsou nadšeni a já spokojená. Všichni se ale neustále učíme. Jedno je ale dané - já pracuji s pejskami a s námi chodí i pracovnice, která se stará o klienty - nikdy nesmíme zůstat s klientem sami.    
LENKA SVOBODOVÁ
                                                                                         

 

 

 

© 2007 TH SOFT a DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU   
  created by Jiří Trojan 06/2007
počítadlo:426 858