21.07.2022
Výběrové řízení kuchař / kuchařka

21.07.2022
NABÍDKA VOLNÉHO PRACOVNÍHO MÍSTA - Pracovník v sociálních službách

30.05.2022
V dubnu 2022 bylo Chráněné bydlení zahrnuto do projektu „Žijeme v komunitě fáze 1“, který je předkládán do Operačního programu Zaměstnanost+, dále jen OPZ. Realizace projektu spočívá v zajištění Chráněného bydlení Náchod, vzniklého Transformací Domova a byla zahájena podpisem protokolu o účelovém a časovém vymezení poskytnutého účelově vázaného příspěvku mezi KRÁLOVÉHRADECKÝM KRAJEM a DOMOVEM NA STŘÍBRNÉM VRCHU.

29.04.2022
NABÍDKA VOLNÉHO PRACOVNÍHO MÍSTA

17.03.2022
DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU plánuje Taneční akci Rytmus 2022 v termínu 15.9.2022.

17.03.2022
Velikonoční prodejní výstava se koná dne 9.4.2022 v čase 9,00 – 12,00 hodin; 13,00 – 15,00 hodin.

SNOEZELENTisk článku  

  

Co je SNOEZELEN ?

Kouzelné slůvko vzniklo v 70. letech spojením dvou nizozemských slov snuffelen (čichat) a doezelen (dřímat).
Vytvořili je jako novotvar dva pracovníci civilní služby v soc. zařízení v Nizozemí. Pojmenovali tak stan pro těžce postižené osoby, ve kterém byly instalovány zrakové, čichové a sluchové podměty.
Dnes je tento pojem rozšířen po celém světě a jeho blahodárné působení zažívají nejen tělesně a duševně postižení lidé, ale slouží celé řadě potřebných jako metoda multismyslové stimulace v prostředí důvěry, radosti a setkávání ke zkvalitnění jejich života.
Každý z nás zažívá denně obrovské množství jevů a podnětů.  Dáváme je i přijímáme především prostřednictvím našich smyslů. Bez toho, co vidíme, slyšíme, cítíme i jíme, bychom nebyli tím, čím jsme, bez adekvátního prožívání bychom nemohli kvalitně poznávat a obohacovat náš život.
Požadavky na náš kladené, chaotičnost a uspěchanost jsou hlavními kritérii doby - ten kdo nezvládá je zahlcen léky, které mu mají pomoci.
A tady přichází jako jedna z metod pomoci Snoezelen. Místo pro radost a setkávání, uspořádané prostředí, ve kterém jsou osloveny selektivně nebo najednou všechny smysly, místo odpočinku, relaxace, ale i aktivity, oslovení našich smyslů, klid, uspořádanost, útěk od okolních často stresujících podnětů, uvolnění, kontakt, sounáležitost, potěšení, sdílení - a mnoho dalších - to jsou jen některé vyjmenované atributy účinku a dopadu Snoezelenu.
Je na každém jedinci co preferuje, potřebuje, chce, cítí.....
Kdo může využít Snoezelen? Každý kdo má zájem, kdo chce. Především však osoby trpící důsledky moderní společnosti, psychiatrické diagnózy, osoby s problémy v komunikaci aj. Z účinků Snoezelenu čerpají nejen pacienti, klienti, žáci, ale i ošetřující personál, vychovatelé, rodiče, terapeuti.....
Snoezelen terapie se uplatňuje v zařízeních škol, nemocnic, ústavů, domovů pro seniory, dětských domovů, a všude tam, kde chceme život sobě i jiným zkvalitnit.

(zdroj - web Snoezelen-koncept.cz - PhDr. Hana Stachová)


 

© 2007 TH SOFT a DOMOV NA STŘÍBRNÉM VRCHU   
  created by Jiří Trojan 06/2007
počítadlo:425 754